Una proposta de dansa contemporània que revisa el ball tradicional gallec i que destapa els estereotips de gènere.
Una reflexió dansada sobre el gènere, els seus estereotips i les seves maneres d'operar en diferents àmbits de la quotidianitat, incloent-hi una manifestació cultural tan arrelada com la dansa tradicional gallega. Es tracta sobretot de qüestionar les identitats de gènere normatives i hegemòniques, d'arrossegar-les cap als marges, cap a la dissidència, i des d'aquí plantejar i construir noves formes d'entendre el cos i el moviment.
Un baile Ceibe és una adaptació coreogràfica i diürna, sense il·luminació ni escenografia, de l'espectacle de dansa Ceibe de Fran Sieira, compañía de danza.
Fran Sieira, compañía de danza basa el seu treball en una revisió del folklore i el ball tradicional gallec des d’una òptica contemporània. La companyia va ser fundada el 2017 pel ballarí Francisco Sieira González, després de 15 anys ballant en companyies gallegues professionals com GS2, Quique Peón e Cía i Nova Galega de Danza. El 2018 estrena EntreSoños, el seu primer espectacle, un treball quasi autobiogràfic on el ballarí ja va plasmar gran part de la seva essència. Amb DeMente (2021) va obtenir set candidatures als Premis Max 2022 i va ser programat a Camiño Escena Norte. La seva versió de carrer va ser seleccionada per a la Red Acieloabierto. El 2024 estrena Ceibe, una peça coreogràfica de sala i de gran format que és d'on sorgeix Un baile Ceibe.
Autor i coreografia: Francisco Sieira González / Adaptació: Francisco Sieira González / Direcció artística: Sergio R. Suárez, Francisco Sieira González / Acompanyament de direcció: VACAburra (Andrea Quintana, Gena Baamonde) / Equip artístic: André Adrio Rodríguez, Patricia Sánchez Seoane, María Montero Precedo, Francisco Sieira González / Composició musical: MounQup (Camille Hedouin), amb cançons de Carlos Quintá i amb la col·laboració d'Úrsula Rial / Disseny de vestuari: Érica Oubiña Paz / Vídeo i fotografia: beabesada estudios / Tècnic de so: Isaac Millán Lledo / Distribució Urdim
Amb el suport de: Red Acieloabierto